ΕΣΚΑΝ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΕΚ ΑΛΦΑ & 4ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΤΌΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Την Δευτέρα 20/3/2017 και  ώρα 10:00πμ στην αίθουσα  «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, μετά από αίτημα τους προκειμένου να ενημερωθούν για την Δομή και την  λειτουργία του αντιντόπινγκ στην Ελλάδα και τις διαδικασίες ελέγχου.
Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Ανάργυρο Τουμπέκη ο οποίος είναι  μέλος του Δ.Σ. του Ε.Σ.ΚΑ.Ν και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Οι σπουδαστές  και οι μαθητές  ενημερώθηκαν από  τον .κ.Τουμπέκη για τη δομή του Ε.Σ.ΚΑ.Ν, τη διαδικασία που ακολουθείται σε ένα δειγματοληπτικό έλεγχο , τις υποχρεώσεις που έχει ο αθλητής/τρια όσον αφορά στο σύστημα στοιχείων εντοπισμού (ADAMS) αλλά και για τις επιπτώσεις , στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών ή μεθόδων. Δόθηκε έμφαση στην υιοθέτηση συμπεριφοράς που θα εστιάζει στην καλά σχεδιασμένη, πλήρη και υγιεινή διατροφή σαν αντιστάθμισμα στην αλόγιστη χρήση συμπληρωμάτων. Τονίστηκε η υποχρέωση του αθλητή, σε συνεργασία με τον ιατρό και τον διαιτολόγο, να ελέγχει προσεκτικά τη σύσταση κάθε σκευάσματος που χρησιμοποιεί.
 Οι σπουδαστές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις  προς τον κ.Τουμπέκη σχετικά με τους προβληματισμούς τους  για   «καθαρό» αγωνιστικό αθλητισμό δίχως τη χρήση παράνομων ουσιών και μεθόδων.

Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δελτία τύπου ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΕΚ ΑΛΦΑ & 4ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΤΌΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.